Keresőoptimalizálás / SEO
Video

Hogyan kerüld el a Google büntetést a rossz linkek miatt?

2 Fejezet 5 Lecke Kezdőknek és haladóknak

Miről szól ez a tanfolyam?

A Google mára már egy megkerülhetetlen internetes nagyhatalommá, a SEO (keresőoptimalizálás) pedig egy külön tudományággá nőtte ki magát.

Persze megteheted, hogy nem foglalkozol vele, de akkor rengeteg pénzt hagysz ott az asztalon. Hiszen ha jól csinálod, a Google folyamatosan gondoskodik róla, hogy az organikus találatok által egyfolytában és INGYEN küldi a látogatókat a weboldaladra / webáruházadba.

Az, hogy milyen szempontok alapján dönti el, hogy melyik pozícióba rakja ezen a bizonyos találati listán a Te oldaladat, egy szupertitkos algoritmus, amelyet csak a Google programozóinak egy szűk köre ismer egészen pontosan. Egyes becslések szerint azonban több mint 200 (!) szempontot vesznek figyelembe a rangsorolásnál. Habár sokan az ellenkezőjét állítják, ezek között még mindig kiemelt szerepe van a linkeknek.  

Tudtad, hogy léteznek ún.  rossz linkek  is? Ezek azok a bejövő linkek, amelyek az oldaladra mutatnak, de valójában nem hogy segítenének, hanem épp ellenkezőleg: rontják a helyezésedet a Google találati listáján!

Hogyan hatnak ezek a bizonyos rossz linkek az oldaladra? Tudtad, hogy  kétféleképpen is büntet érte a Google ?

Hogyan akadályozd meg ezeket a rossz linkeket? Mi az a  8 módszer, amit mindenképpen kerülj el  a linképítésnél - hacsak nem akarsz a büntetőpadra ülni... :-)

Mi a helyzet a kimenő linkekkel?

Mit tegyél, ha már megtörtént a "baj", és vannak ilyen rossz linkjeid? Hogyan tudod ellenőrizni a linkprofilodat, és milyen módszerrel kutathatod fel, majd szüntetheted meg ezeket a rossz linkeket?

Mindezekre a kérdésekre választ kapsz ezen a tanfolyamon, lépésről lépésre végigviszlek a folyamaton. Tarts velem! Indulhatunk?

A kurzus felépítése

Csak regisztrált felhasználóknak

Tisztázzuk az alapfogalmakat! 2 Lecke

Mit érdemes tudnod a linkekről, és mi számít rossz linknek?

A videóban említett eszköz, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztában legyél a weboldalad SEO (keresőoptimalizálási) eredményeivel:

Search Console

Valamint említek két Word Press plugint is, amelyek szintén sokat segítenek Neked ebben a témában:

Akismet és Yoast SEO

Ha még nem használod ezeket az (ingyenes!) eszközöket, akkor itt az ideje elkezdened, ha komoly eredményeket szeretnél elérni a Google találati listáján!

Csak regisztrált felhasználóknak

A módszer, ami megmenthet a büntetéstől 3 Lecke

Tiltsd le a rossz linkeket és szerezz egy jó pontot a Google-nál!

Itt pedig a Google Search Console felületén (bejelentkezés után) fel tudod tölteni a "rossz linkek" TXT fájlt.

Előre is köszönöm, ha megírod kommentben, hogy mennyire tetszett Neked ez a kurzusom. Hasznosnak találtad? Sikerült megvalósítanod?

Azért pedig külön hálás lennék, ha megírnád itt lent kommentben, hogy milyen témában érdekelne Téged leginkább egy oktató videósorozat (az online marketing világán belül). Köszönöm előre is!

Pen